Beurs Blueprint 17-04-2023

apr 16, 2023 | Beurs Blueprint

Afgelopen week was wederom een vlakke week op de QQQ. Op woensdag was er een klein dip die net onder de laagste koersen van de afgelopen tijd kwam. Dit was de reactie op de bekendmaking van de CPI cijfers .

Ook vond de koers steun op de 20MA en rond de 312,50 wat eind januari de top was. Het leek er op dat de koers omlaag zou gaan, maar blijkbaar is er voldoende steun gevonden om de koers stabiel te houden.

Op de maandelijkse grafiek zie ik nog steeds een hele vlakke koersontwikkeling en daarbij lijkt de weerstand van de 20MA alsmaar sterker te worden omdat de koers er niet doorheen komt. Zolang we daar niet doorheen gaan blijf ik voorzichtig.

De SPY loopt op de dagelijkse grafiek tegen de weerstand van 415-418. De koers loopt mooi mee op de 10MA lijn als steun.

Op de maandelijkse grafiek van de SPY blijft ook de 20MA een sterke weerstand bieden waar we voorlopig nog niet doorheen komen.

De IWM loopt ook horizontaal met 180 als weerstandslijn voor nu wat aangeeft dat ook de kleinere aandelen het moeilijk blijven houden.

Op de maandelijkse grafiek van de IWM vind de koers nu weerstand onder de 50MA wat een extra bearish signaal is als de koers daar onder blijft.

Op de verschillende indices zie ik alsnog geen redenen om overwegend bullish te worden voor de wat langere termijn, ondanks dat er op kortere termijn wel wat positieve ontwikkelingen zijn. Ik blijf voorzichtig met nieuwe posities en focus nog steeds op kortere trades met sneller winst nemen en strakkere stoplosses in deze markt.

Bitcoin deed precies wat ik vorige week verwacht had en brak mooi uit een power play patroon. Na de stijging zal er weer even een consolidatie moment komen voor de koers weer verder (of terug) gaat. Tot de 32300 ongeveer zie ik een langere termijn weerstandszone waar de koers wat meer volatiel kan worden.

Als bitcoin beweegt zijn er ook verschillende aandelen die daarop mee reageren, zoals RIOT, MARA, HUT, MSTR bijvoorbeeld. RIOT kocht ik begin van de uitbraak en maakte in afgelopen week mooie winst op. In de Beleggers Blueprint PRO community had ik real-time mijn koop- en verkoopmomenten gedeeld.

De komende begint de periode van het bekendmaken van kwartaalcijfers van veel bedrijven. Dit zorgt altijd voor interessante koersontwikkelingen en daarbij een inzicht in hoe de bedrijven het doen in de huidige tijd.

Amazon maakt op 27-04 de kwartaalcijfers bekend. Technisch loopt er rond de 105 een weerstandslijn welke gebroken moet worden voor een mogelijke kans op verdere stijging. Het vormt een inverted head-and-shoulder patroon wat ook een bevestiging is dat er een stijging kan komen, mogelijk getriggerd door de kwartaalcijfers op de 27e.

ASUR deelde ik vorige week ook, en zoals verwacht brak het vorige week netjes uit en staat het nu inmiddels zo’n 8% hoger vanaf het kooppunt. Voor nu niet meer interessant, en ik heb er geen positie in, maar altijd goed om ook gemiste kansen te monitoren om van te leren voor een volgende keer.

AXON stond eerder op mijn watchlist als potentiƫle nieuwe leider, de uitbraak begin april heeft niet doorgezet maar gezord voor een verlengde consolidatie. De koers loopt nog steeds strakrond de 10MA en boven de 20MA.

DHI maakt op 20-04 de kwartaalcijfers bekend. Na een flinke stijging vanaf november tot half januari heeft het nu een consolidatie periode achter de rug waarbij de volatileit langzaam afneemt en de koers strakker om de 10 en 20MA loopt. Op goede cijfers, en vooral een sterke reactie op de publicatie kan dit een interessante stijging gaan doormaken.

DKNG publiceert op 04-05 cijfers. De afgelopen maanden significante koersstijgingen gemaakt en ook een goede consolidatie sinds half februari met een langzaam afnemende volatiliteit. De koers loopt heeft verschillende keren steun gevonden op de 50MA, en deze komt nu bijna samen met de kortere 20MA. Zolang de koers daarboven blijft is dat positief. Bij een sterke uitbraak ligt een stoploss rond de 20/50MA.

FSLR heeft na een stijging van 25% in 5 dagen tijd een periode van consolidatie gehad, met ook afnemende volatiliteit rond de 10/20MA. FSLR publiceert op 27-04 de kwartaalcijfers.

GOOGL maakt een klassieke cup-and-handle patroon met een uitbraak rond de 108.90 in aanloop naar de cijfers op 25-04. Ik koop nooit zo vlak voor de bekendmaking, ongeacht hoe goed de koers er ook uit ziet, want je weet ten slotte nooit hoe de markt gaat reageren op de werkelijke cijfers.

IHS is een kortere en actievere trade met vanuit een stijging van +28% in 2 dagen tijd. De consolidatie op de 10MA lijkt afgerond en de koers loopt tegen de weerstandslijn aan. Een doorbraak zou een koopmoment voor mij zijn, met de stoploss op de 10MA of de LOD (low of day = laagste koers van de dag van aankoop).

IOT brak afgelopen vrijdag door de weerstandslijn vanaf een bounce van de 20MA. In de Pro Community gedeeld wanneer ik dit gekocht heb. Voor nu ziet het er nog steeds goed uit en verwacht ik dat de koers verder omhoog gaat.

LRCX maakt op 19-04 de cijfers bekend. Niet direct de interessantse setup voor mij, maar goed genoeg om in de gaten te houden. Ook om te zien hoe de markt op verschillende cijfers gaat reageren. De koers neemt af in volatiliteit en blijft rond de 50/20MA. Met een goede reactie kan het omhoog uitbreken en daarna redelijk snel door de weerstandslijn rond de 540 heen breken.

LULU maakte op 28-03 kwartaalcijfers bekend en de koers maakte een sprong van +15%. Nu heeft het zo’n 2 weken geconsolideert en heeft de 10MA de tijd gehad om bij de koers te komen. Uitbraak ligt rond de 370.

Een van de grote namen die komende week de cijfers bekend maakt is NFLX, op 18-04. De koers ziet er goed uit met een grote kans op een uitbraak als de cijfers goed ontvangen worden. Key-level is 350 als weerstand.

ONON is een potentiƫle nieuwe leider, een relatief nieuw bedrijf dat fundamenteel enorm aan het groeien is. Op de laatste kwartaalcijfers maakt het een flink koerssprong van 44% en begin april leek er een uitbraak uit de consolidatie te komen. Maar die zette niet door en de koers dipte de dag erna meteen. Afgelopen vrijdag brak het opnieuw uit na een aantal dagen extra consolidatie. Ik kocht opnieuw een startpositie om te anticiperen op een verdere uitbraak.

SMCI zit in een sterke sector, en met de toenemende spanningen rondom Taiwan zou het me niet verbazen als o.a. TSM bijvoorbeeld gaat dalen en dat kapitaal richting Amerikaanse bedrijven vloeit. Onlangs werd bijvoorbeeld bekend dat Warren Buffett zijn positie in TSM heeft verkocht mede veroorzaak door de internationale spanningen. Als een bedrijf TSM geboycot gaat worden door de US, dan zullen er nationale alternatieven moeten komen die vergelijkbare producten kunnen leveren aan US bedrijven.

TSLA is een andere van de grote namen die komende week (19-04) de cijfers bekend maakt. Natuurlijk een van de beurslievelingen voor veel particuliere beleggers. Persoonlijk vind ik het er niet goed voorstaan, met name op de langere wekelijkse en maandelijkse grafiek. Maar ook op de dagelijkse zie je de koers nu onder de 10/20 en 50MA staan, wat voor meer weerstand kan leiden voor de koers goed omhoog kan. Wellicht kunnen sterke kwartaalcijfers daar voor zorgen.