Selecteer een pagina

Beurs Blueprint

02-08-2021

Markt Indicator.

Markt Trend

Opwaartse Trend

De overall markt zit in een opwaartse trend. Sta open voor nieuwe long posities in de sterkste aandelen, zodra een goed koopsignaal getriggerd wordt.

Markt Status

Koopwaardig

De markt is in een opwaartse trend, of aan het herstellen van een korte consolidatie. Op zoek naar nieuwe long posities in de sterkste aandelen, zodra een goed koopsignaal getriggerd wordt.

Markt Pulse.

Vrijdag sloot de beurs lager na een week van publiceren van bedrijfscijfers door een aantal van de grote bedrijven. Waarbij de meeste cijfers weinig goede indruk hebben achter gelaten. Toch hadden de indexen overall een positieve week.

De Nasdaq sloot 0,7% lager, wat grotendeels veroorzaakt werd door de negatieve reactie op de cijfers van Amazon. De koers van Amazon daalde met ruim 7%  na het bekend maken van de cijfers, die dus tegenvielen ten opzichte van de verwachtingen. Niet alleen de huidige resultaten vielen tegen, maar ook de verwachting van de komende periode was minder dan verwacht. 

Ook de S&P500 en de Russell2000 sloten de week met een klein verlies af. Hoewel de indexen dus lager sluiten lukt de overall trend nog steeds in tact en zijn er nog geen dringende signalen van een aankomende (grote) correctie.

Wel zitten we momenteel in een van de langste opwaartse trends sinds april 2018 ongeveer. Hoe lang dit nog door kan blijven gaan is natuurlijk wel een vraag die open blijft.

Je ziet duidelijk dat de kleinere aandelen al een tijdje in een soort correctie zitten en de overall beurs gedragen wordt door een relatief kleine groep van aandelen. Door de geschiedenis heen is dat vaak een signaal geweest dat de beurs uiteindelijk naar beneden gaat.

Maar zolang er geen concrete signalen zijn is er wat mij betreft ook geen reden tot angst daarvoor.

Die scheve verdeling dat een kleine groepe grote aandelen de overall beurzen dragen zie je goed terug in de reactie van de Nasdaq in relatie tot de koers van Amazon.

 

De Indexen.

Nasdaq 100

 

S&P500

 

Russell 2000

 

Top 10 Blueprint.

ENPH koopsignaal als het door $196.02 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-order op de 50-SMA lijn.

XLNX koopsignaal als het door $154.93 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-order op de 10-EMA lijn.

CR koopsignaal als het door $99.93 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-order op de 50-SMA lijn.

Of wacht voor een bevestiging door de $100.00 aangezien dat vaak een psychologisch weerstandsniveau is.

BNL koopsignaal als het door $26.85 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-order op de 10-EMA lijn.

LSCC koopsignaal als het door $58.38 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-order op de 50-SMA lijn.

IIPR koopsignaal als het door $222.08 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-order op de 20-EMA lijn.

AMAT koopsignaal als het door $146.00 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-order op de 50-SMA lijn.

STLD koopsignaal als het door $66.88 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-order op de 50-SMA lijn.

ABG koopsignaal als het door $216.88 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-order op de 20-EMA lijn.

CMC koopsignaal als het door $34.02 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-order op de 20-EMA lijn.