Selecteer een pagina

Deze week waren er weer positieve ontwikkelingen op de indices, zowel de QQQ als de SPY hadden een sterke tweede helft van de week. Op de dagelijkse grafiek ziet het er positief uit met een verhoogde kans dat dit doorzet verder omhoog. De markt is hierbij weer in een Opwaartse Trend terecht gekomen. Dit is geen garantie dat het ook lang zo gaat blijven, maar wel een signaal dat je als belegger kunt beginnen met het opbouwen van de eerste posities in de best presterende aandelen.

 

Op de lange termijn maandelijkse grafiek van de QQQ is te zien dat de koers tegen de 20SMA loopt. Dit kan mogelijk voor extra weerstand zorgen en een verdere stijging tegen houden. Het kan zelfs zo zijn dat dit slechts een bull trap is, en de koers vanaf daar weer opnieuw omlaag gaat.

De SPY laat een vergelijkbaar beeld zien. Op zowel de dagelijkse als de maand grafiek.

 

Afgelopen week waren er dan ook veel aandelen die er goed voorstonden en een goed resultaat hebben neergezet. De software industry was erg sterk met goede breakouts van o.a. HUBS, WDAY, FOUR, ASAN, NEWR.

 

 

 

 

 

Daarnaast sloot TSLA de week sterk af met een nette uitbraak uit een consolidatie en bounce van 10- en 20SMA. Tijdens de consolidatie hield het support op de 50SMA. Rond de $215 zal de koers tegen wat weerstand gaan lopen van de langere termijn moving average, en ook de eerdere top voor de laatste dip. Als de beurzen sterk blijven dan kan TSLA daarna verder uitbreken.

 

ABNB laat een mooi uitbraak patroon zien na een dip en gap-fill vanaf de earnings release. Met de markt samen is ABNB naar beneden gegaan en steun gevonden op de 10, 20 en 50SMA. Op donderdag doorbrak ABNB de weerstandslijn en sloot de week vervolgens sterk af.

 

Het lievelingetje van de beurs sinds de hype rondom ChatGPT. Na een dubbele dip rond de $30 brak de koers afgelopen vrijdag op bovengemiddeld sterk volume ver door die weerstand. Het blijft een hot item met de ontwikkelingen rondom AI.

 

BABA maakte een grote koerssprong op het nieuws dat ze gaan herstructureren en daarmee aanvullende IPO’s te kunnen doen van bedrijfsonderdelen. Als gevolg verhoogde Morgan Stanley hun target naar $400 per aandeel. De koers deed het de rest van de week ook goed, met als gevolg dat het vrijdag een kleine min neerzette door winstpakkers voor het weekend.

 

Van de grote aandelen op mijn MAX-list laat alleen AMZN een potentieel koopmoment zien dit weekend. Het trade nu richting de weerstandslijn. Als de koers daar doorheen komt op goed volume dan is dat een mogelijk koopmoment. Als er een kleine consolidatie rond de weerstand gevormd wordt is een uitbraak daarna sterker.

 

ONON bracht enorm goede cijfers naar buiten waardoor de koers een flinke sprong maakte. Ik wacht het af tot de consolidatie na die sprong klaar is en de koers steun heeft gevonden op de 10SMA voordat ik geïnteresseerd raak om te kopen. Een fundamenteel sterk aandeel dat er technisch ook goed voor staat.

 

RETA Pharmaceuticals vormt een high tight flag met support op de 10SMA. Waar de laatste dagen ook de 20SMA bij komt, wat de support sterker maakt. Potentieel uitbraak komende week.

 

AXON brak vrijdag uit een flag patroon met support op de 10 en 20SMA. Voor nu niet interessant, mogelijk als er een retest komt van de eerdere weerstand.

 

Als afsluiter staat bitcoin er nog steeds goed voor. Het vorm ook een consolidatie met weerstand tegen de 28500, wat er voor kan zorgen dat een uitbraak door die koers ineens flink door kan zetten.