Selecteer een pagina

Beurs Blueprint

09-08-2021

Markt Indicator.

Markt Trend

Opwaartse Trend

De overall markt zit in een opwaartse trend. Sta open voor nieuwe long posities in de sterkste aandelen, zodra een goed koopsignaal getriggerd wordt.

Markt Status

Koopwaardig

De markt is in een opwaartse trend, of aan het herstellen van een korte consolidatie. Op zoek naar nieuwe long posities in de sterkste aandelen, zodra een goed koopsignaal getriggerd wordt.

Markt Pulse.

De Dow Jones en de S&P 500 sloten weer een week af op recordhoogtes. De S&P 500 0,2% steeg. en de Dow Jones sloot 0,4% hoger.

Daarentegen sloot de Nasdaq 0,4 procent lager. De small-cap Russell 2000 steeg 0,5%. Ondanks die kleine stijging blijft vooral de Russell 2000 er het minst goed uit zien. Dat komt omdat dat de breedste index is, en zoals vaker gezegd de huidige stijging wordt vooral gedragen door een relatief kleine groep bedrijven. De grootste bedrijven komen automatisch in de S&P500, waardoor die index ook mee blijft stijging.

Afgelopen week zijn er veel kwartaalcijfers gepubliceerd wat vaak voor mooie koopkansen zorgt. Veel bedrijven die profiteren van corona en vooral de maatregelen hebben goede cijfers behaald. Toch zie je verschillende koersen na het publiceren van sterke cijfers flink hard omlaag gaan.

Hoe dat kan? In dit geval vaak omdat de verwachting van de komende periode minder positief is omdat er steeds meer “terug naar normaal” gaat, of in ieder geval minder digitiaal.

Regelmatig zie je dat de koers van een bedrijf omlaag gaat, ook als het enorm sterke cijfers gepubliceerd heeft. Nou zijn er veel beleggers die er voor kiezen om in dat geval het volledige kwartaalrapport door te lezen op zoek naar wat de verklaring kan zijn voor die daling.

Mijn strategie is anders; als ik zie dat de koers hard omlaag gaat dan verkoop ik. Ik neem liever iets te vroeg een klein beetje verlies, dan dat ik te lang wacht en veel verlies moet nemen. Nadat ik mijn geld veilig gesteld heb bepaal ik of ik op zoek wil gaan naar de onderliggende reden voor de koersreactie.

Naast deze aanpak als de koers instort zorg ik, voor het bekend maken van kwartaalcijfers, al dat ik minimaal risico loop. Zo zal ik nooit een nieuw aandeel kopen vlak voordat het groot nieuws naar buiten gaat brengen. Hoe goed de verwachting ook kan zijn, je bent nooit zeker over de reactie van de beurs.

Heb ik al een positie in een aandeel dat iets gaat publiceren, dan wil ik minimaal een goede winst hebben die me beschermd tegen een eventuele negatieve reactie. En daarnaast kies ik er vaak voor om vooraf al een deel van die winst te nemen door een deel van mijn aandelen te verkopen.

En ja, daarmee mis ik soms grote koerssprongen omhoog. Vooral degene die iedereen (achteraf) al aan ziet komen natuurlijk.

En toch kies ik er elke keer opnieuw voor om mijn eigen, bewezen en werkende strategie aan te houden.

Ik hoef niet zo graag gelijk te hebben met mijn verwachting van kwartaalcijfers, ik maak veel liever een enorm goed (en consistent) rendement op mijn portfolio over een lange perdioe.

 

De Indexen.

Nasdaq 100

 

S&P500

 

Russell 2000

 

Top 10 Blueprint.

BFST koopsignaal als het door $24.95 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 50-SMA lijn.

COF koopsignaal als het door $168.00 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 50-SMA lijn.

XLNX koopsignaal als het door $154.93 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 10-EMA lijn.

NVDA koopsignaal als het door $208.75 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 50-SMA lijn.

NXPI koopsignaal als het door $214.30 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 50-SMA lijn.

SAIA koopsignaal als het door $249.30 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 20-EMA lijn.

XPO koopsignaal als het door $89.28 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 50-SMA lijn.

UA koopsignaal als het door $21.82 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 20-EMA lijn.

PAG koopsignaal als het door $93.48 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 20-EMA lijn.

KLAC koopsignaal als het door $359.69 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 20-EMA lijn.