Selecteer een pagina

Afgelopen week was een verkorte beursweek omdat op Goede Vrijdag de Amerikaanse beurzen dicht zijn. Op donderdag sloot zowel de QQQ als de SPY redelijk goed de week af. De sterke stijging van vorige week vrijdag zorgde voor een week van consolidatie net onder de 320 en een kleine dip tot de 10SMA op de QQQ. Voorlopig is de 320 nog een sterke weerstand (ook op de maandelijkse grafiek hierna) en zolang de koers daar onder blijft is er voor mij nog altijd geen signaal om echt bullish te zijn in deze markt.

Op de maandelijkse grafiek zit de QQQ nog onder de 20SMA als weerstand. De eerste week van deze maand bewoog de koers niet veel zoals te zien is aan de laatste candle. De 20SMA lijn loopt nu net boven de 320 en is daarmee een extra weerstand om te doorbreken voor een betere visie op de langere termijn.

Ook de SPY laat een vergelijkbaar beeld zien als de QQQ. Hier ligt de bepalende weerstand tussen de 415 en 420. Komende van de 20SMA en de korte termijn bovenliggende top.

Ook op de maandelijkse grafiek zit de SPY gevangen onder de 20SMA en heeft tot nu toe nog niet voldoende kracht om er doorheen te breken. Gezien het negatieve sentiment rondom de economie zou het me niet verbazen als deze uitbraak er voorlopig niet komt en we eerst nog opnieuw omlaag gaan. Tot nu toe is er nog geen echte reden om vol bearish te zijn, maar juist voorzichtig bullish door de opwaarste trend die ik zie. Maar ik blijf voorzichtig met posities tot er een duidelijke richting gekozen is. Voorlopig is het vooral kortere termijn traden dat interessant is.

Als we kijken naar de IWM, de Russell 2000, met daarin een grote vertegenwoordiging van kleinere aandelen dan zien we duidelijk dat deze wél in in een bearish patroon zit. Dit bevestigd dat alle positieve signalen van de SPY en QQQ gedragen worden door slechts een select groepje van de mega caps aandelen. Onderliggend is er nog onvoldoende kracht over de gehele breedte te vinden.

Dan even snel een kijkje nemen naar de goudprijs. Deze staat wederom net boven de $2000 en op de maandelijkse grafiek ziet het er bullish uit om verder omhoog te kunnen gaan. Dit wordt extra gedreven door de economische onzekerheden in de wereld en de recente bankenproblemen.

Naast goud is het natuurlijk ook interessant om te kijken wat het ‘nieuwe goud’ oftewel bitcoin doet. De koers laat een mooie consolidatie zien net onder de 28.000 en de volatiliteit in de koers neemt af. Daarbij surft de koers mooi over de 10SMA en nu ook de 20SMA. Overal is dit een technisch patroon wat enorm veel potentie heeft, en een van mijn favorieten voor aandelen. Dat bitcoin dit nu laat zien geeft in mijn ogen bevestiging dat de koers binnenkort kan gaan uitbreken.

 

Dan gaan we even wat interessante aandelen bekijken. Zoals eerder gezegd is de markt voor mij nog te onduidelijk met een duidelijke richting kiezen en is mijn focus voorlopig wat kortere termijn. De rest van mijn strategie blijft gelijk, maar ik neem sneller winst en neem minder risico door een strakkere stop-loss en kleinere posities.

Dit is een overzicht van de best presterende fondsen en welke aandelen zij het afgelopen kwartaal nieuw aangekocht hebben. Kijk een naar het aantal fondsen dat een aandeel koopt en het kapitaal dat daarmee in een aandeel stroomt. Dit is precies wat koersen van aandelen omhoog beweest en waarom je wilt leren wat de signalen zijn dat institutionele beleggers aan het inkopen zijn.

 

CBAY is een van de beste kandidaten voor een uitbraak door de 20SMA heen. Na een sterke koersstijging sinds eind november laat het nu een goede consolidatie zien en komt de koers steeds nauwer samen met de belangrijke moving averages. Stop-loss rond de $8.50


RDFN zag er vorige week al goed uit en begon de week sterk met een uitbraak. Maar mede door de zwakkere overall marken dipte het daarna meteen weer. Het vond stond op de 20SMA en sloot donderdag af met een mooie winst. Als er een vervolg op de uitbraak komt dan is RDFN een interessant aandeel voor een korte trade. Stop-loss rond $8.

RETA laat een vergelijkbare reactie zien met vorige week een uitbraak gevolgd door een dip en een korte bounce. Hiervoor geldt ook dat het nog steeds een potentiële trade is als er een sterke uitbraak volgt. Stop-loss rond $90.

ASUR surft netjes ove de 20SMA en de volatiliteit in de koers neemt wat af onder de $15. Bij een sterke uitbraak met goed volume een kanshebben om door te schieten. Stop-loss rond $14.

AXON staat op mijn lijst als potential next leader. Fundamenteel is dit een sterk groeiend bedrijf en technisch laat het veel kracht zien in deze onrustige beurstijden. Wederom een uitbraak vorige week dit niet doorgezet heeft. Bij een vervolg staat deze op mijn Watchlist om te kopen.

Een aantal andere aandelen die op mijn Potential Next Leaders lijst staan zijn FOUR, HUBS en WDAY.

FOUR had 2 weken geleden een perfecte uitbraak uit een consolidatie van 17 dagen na een snelle stijging van 25% in 4 dagen. Met een winst van 10% in 3 dagen tijd. Vervolgens heeft het al die winst weer teruggeven en vond het steun op de 20SMA. Mede door die sterke reactie op de steun blijft dit een interessant aandeel. Deze korte koerswinsten en het meteen weer weggeven van die stijging blijft mij bevestigen dat we niet in een markt zitten waar je lange termijn winsten moet zoeken. Maar juist deze korte uitbraken bieden nog steeds voldoende kansen om winst te maken. Als je maar blijft focussen op je risico management én snel genoeg je winst neemt.


HUBS ziet er vrijwel identiek uit aan FOUR, met daarbij de extra kracht dat het door een langere termijn weerstand van de top rond de 412 uit augustus brak. Ook HUBS gaf zijn de snelle winst na 3 dagen weer terug om vervolgens op de 20SMA steun te vinden.

Ja, dit wordt eentonig omdat er veel herhaling in zit. Maar om consistent winstgevend te beleggen hoef je het niet complexer te maken dan één of een aantal patronen optimaal leren gebruiken.

WDAY maakte dezelfde koersbeweging en tevens dezelfde correctie. Gezien deze aandelen in eenzelfde sterke sector vallen blijven dit voor mij kanshebbers om nieuwe leidende aandelen te worden als het overall sentiment echt bullish wordt.

 

Dan nog een greep uit mijn MAX-LIST om te zien wat daar interessant is. AMZN staat er nog steeds goed voor om een uitbraak te krijgen door de 105 heen. Afgelopen week liep het weer tegen die weerstand aan. Die $105 is ook op de maandelijkse grafiek de 10SMA lijn, waarmee het een nog significantere weerstand is. Als deze overeind blijft kan de koers er zomaar onder blijven en dus met die moving average mee omlaag gaan.


BABA had een week consolidatie na de sterke uitbraak. Afgelopen donderdag sloot het de week sterk af en ik zie geen signalen waarom deze koers niet gemakkelijk door de $105 weerstand kan breken en nog verder omhoog gaat.

TSLA stond er vorige week een stuk beter voor dan nu. Met de koers tegen de 210 aan leek het er klaar voor om verder omhoog te kunnen, echter blijkt de weerstand van bovenaf te groot waardoor de koers vorige week alleen maar omlaag is gegaan.

Op de maandelijkse grafiek van TSLA zie je dat de koers ook weerstand vind onder de 10SMA (gele lijn). Voor nu ziet het er naar uit dat TSLA dus naar beneden gaat.