Selecteer een pagina

Beurs Blueprint

18-10-2021

Markt Indicator.

Markt Trend

Opwaartse Trend

De overall markt zit in een opwaartse trend. Sta open voor nieuwe long posities in de sterkste aandelen, zodra een goed koopsignaal getriggerd wordt.

Markt Status

Koopwaardig

De markt is in een opwaartse trend, of aan het herstellen van een korte consolidatie. Op zoek naar nieuwe long posities in de sterkste aandelen, zodra een goed koopsignaal getriggerd wordt.

Markt Pulse.

Afgelopen donderdag sloot de Nasdaq 1,73% hoger op meer volume dan de voorgaande dag. Dit was dag 8 na het vinden van een bodem op 4 oktober.

Én dit is dus de followthrough dag waar ik het in de afgelopen twee Beurs Blueprint over had. Voor mij is het dus een signaal dat we uit de kleine correctie zijn en de signalen op groen staan. 

De Nasdaq opende op de 21-EMA en sloot hoger richting de 50-SMA. De S&P500 zag er ook sterk uit, maar voldeed nog niet aan alle eisen voor een followthrough dag.

Tevens zie je dat de afgelopen dagen veel leidende aandelen uitbraken óf zich klaarmaken voor een uitbraak hoger.

De vrijdag was eveneens een sterke dag die bevestigde dat we weer gestart zijn met een opwaartse trend én het dus tijd is om actief te gaan zoeken naar goede aandelen.

Wat betekent dit voor jou?

Voor beleggers die de afgelopen periode afgewacht hebben tot er een duidelijk signaal kwam; gisteren was de trigger om weer meer exposure te zoeken. Dat kan via individuele aandelen of brede ETF’s.

Als je al besloten had om voorzichtig wat nieuwe posities te kopen dan is dit ook het moment voor jou om meer exposure te zoeken en dus beginnende posities verder uit te breiden.

Maar, zoals altijd, koop geen aandelen die al te ver uitgebroken zijn van een ideaal koopsignaal. Sommige aandelen staan al 10% of 15% hoger en kunnen zich opmaken voor een (korte) pullback. Wat weer een nieuw koopmoment kan geven, maar je wilt niet direct na aankoop die 10% of 15% moeten teruggeven.

Hou bij elke nieuwe aankoop dus altijd je risico in de gaten. Zowel van die individuele belegging, als ook van je totale portfolio. Kijk ook nog eens naar mijn Gettings Started cursus waarvoor je een account hebt gekregen waar ik dit ook kort behandel.

De Indexen.

Nasdaq 100

 

S&P500

 

Russell 2000

 

Top 10 Blueprint.

ZS koopsignaal als het door $293.44 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 20-EMA lijn.

 

RVLV koopsignaal als het door $72.27 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 50-SMA lijn.

 

NVDA koopsignaal als het door $225.35 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 20-EMA lijn.

 

LOVE koopsignaal als het door $74.30 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 20-EMA lijn.

 

DEN koopsignaal als het door $77.06 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 20-EMA lijn.

 

BILL koopsignaal als het door $301.99 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 20-EMA lijn.

 

ASAN koopsignaal als het door $124.85 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 20-EMA lijn.

 

AMD koopsignaal als het door $114.49 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 20-EMA lijn.

 

ABNB koopsignaal als het door $176.96 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 20-EMA lijn.

 

FTNT koopsignaal als het door $322.10 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 20-EMA lijn.