Selecteer een pagina

Beurs Blueprint

08-11-2021

Markt Indicator.

Nasdaq high/lows:

30/46 = -16 (3e dag net lows)

Markt Trend

Opwaartse Trend

$MMFI (% boven 50MA):

67%

Markt Status

Koopwaardig

Markt Pulse.

De indexen hebben de smaak goed te pakken en sloten afgelopen week weer af op recordhoogtes. En allemaal ook ver boven de belangrijkste moving averages wat een teken is van veel opwaartse kracht in de afgelopen week.

Daarnaast hebben zowel de S&P500 als de Nasdaq de afgelopen twee weken geen slechte dagen gehad. Waarbij er ook geen nieuwe distributiedagen zijn gevormd.

De Russell 2000 is afgelopen week opwaarts uitgebroken uit een zijwaartse trend die zo’n 10 maanden geduurd heeft. Een sterk signaal dat bevestigd dat we in een flink opwaartse trend zijn gekomen.

Dat is ook terug te zien in individuele aandelen. Er zijn veel sterke aandelen die afgelopen weken zijn uitgebroken en die je al een goede winst hadden kunnen geven. Voor veel van deze aandelen is het op dit moment niet meer interessant om in te stappen omdat de risk:reward verhouding op dit moment niet optimaal is.

Het beste zou zijn als de leidende aandelen een korte zijwaartse pauze nemen. Wat heel normaal is om na een flinke rally even wat rust te hebben. Als dat gebeurt dan kunnen ook die aandelen zich weer klaarmaken voor een mogelijke volgende koersstijging.

Was je op tijd met het kopen van deze sterke aandelen vergeet dan niet om (een deel) winst veilig te stellen voordat de koers hard onderuit gaat voor een correctie.

Blijf tussendoor goed je eigen watchlist bijwerken met aandelen die binnen jouw persoonlijke strategie passen en zorg dat je actieplan klaar ligt. Door op het juiste moment te kopen verklein je je risico op verlies én vergroot je dus direct je kans om winst te kunnen maken op je gehele account.

Hou in de gaten dat we nog steeds in het kwartaalcijferseizoen zitten en zorg dus dat je op de hoogte bent van wanneer bedrijven die cijfers bekend maken. Zowel van de aandelen die je al bezit als ook van de aandelen die je op je watchlist hebt om mogelijk te kopen. 

De indices

Agenda komende week.

Top Aandelen.

ABNB geen direct koopsignaal na de grote gap-up van afgelopen vrijdag, mits je het op de break-out afgelopen donderdag gekocht hebben dan heb je al een goede winst te pakken. Ik wacht vanaf hier op een korte zijwaartse consolidatie en dan een verdere uitbraak omhoog om evt. mijn positie uite te breiden.

[ik heb een positie in ABNB, gekocht op donderdag, $178,75. Niet geheel volgens mijn strategie om zo dicht op bekendmaking kwartaalcijfers te kopen, maar soms mag je van je eigen plan afwijken. 🙂 ]

TEAM koopsignaal als het door $461.45 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 10-EMA lijn.

X koopsignaal als het door $27.00 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 10-EMA lijn.

 

WRBY koopsignaal als het door $59.78 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 10-EMA lijn.

 

 

UPST koopsignaal als het door $364.54 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 10-EMA lijn.

 

 

PGNY koopsignaal als het door $64.35 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 10-EMA lijn.

 

 

ONON koopsignaal als het door $40.80 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 10-EMA lijn.

 

 

MSTR koopsignaal als het door $841.00 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder op $798.00

 

 

BOX koopsignaal als het door $27.41 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 10-EMA lijn.

 

 

ANET koopsignaal als het door $525.00 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 10-EMA lijn.