Selecteer een pagina

De komende weken komen er van veel bedrijven cijfers naar buiten die voor interessante bewegingen kunnen gaan zorgen. Veel aandelen op mijn watchlist maken die de komende weken bekend. Hoewel dit altijd goede kansen biedt om te kunnen profiteren van reacties op het nieuws, blijft het ook een riciso dat een reactie tegengesteld gaat zoals je zelf verwacht.

Ik koop dan ook nooit aandelen vlak voordat ze belangrijk nieuws naar buiten brengen in de hoop dat daarvan te kunnen profiteren. Als ik een positie heb en daar een voldoende winst op heb om een eventuele daling op te kunnen vangen dan neem ik soms het risico. Maar grotendeels zal ik mijn winst juist veiligstellen en pas ná het publiceren inspelen op de koersreactie.

 

Afgelopen week waren de indices wederom weinig interessant en was er weer een week dat de QQQ tussen de 321,5 en de 314 bleef schommelen. Op de dagelijkse grafiek zijn er eerste lichte tekenen van mogelijke zwakte aan de onderkant met een kleine dip onder de 20MA. maar tegelijkertijd was er voldoende steun mét volume om de koers daar net boven te houden.

Op de maandelijkse grafiek blijven we daardoor nog steeds onder de 20MA hangen, terwijl de 50MA langszaam dichterbij komt. Zolang we onder de 20MA blijven heb ik geen redenen om bullish te worden. Voorlopig lijkt het nog onbeslist welke kant we op gaan.

De SPY loopt nog steeds mee in de pas met de QQQ, en maakte een top op dinsdag rond de 415 als voorlopige weerstand. Begin februari zie je rond dezelfde koers een top, wat het een sterker weerstandsniveau maakt.

De SPY op de maandelijkse grafiek zit ook nog gevangen onder de 20MA en maakt ook een kleine canlde voor april met weinig volatiliteit.

De IWM vond steun op de 20MA op de dagelijkse grafiek, na een dip van de weerstand op 180. Ook hier weinig interessants over een mogelijke richting.

De maandelijkse IWM laat zien dat de koers nu zelfs weerstand ondervind van de 50MA. Dit kan een teken van zwakte zijn onder de 2000 aandelen brede Russell, wat meer betekenis heeft over de algehele staat van de beurzen dan de meer selectieve QQQ of SPY.

 

Een kijkje naar wat van de grote namen op de beurzen en hoe die er voor staan vlak voordat ze cijfers publiceren.

Tesla maakte afgelopen week de cijfers bekend en maakte vervolgens een flinke dip omlaag. Mede veroorzaakt door lagere winsten omdat de verkoopprijzen omlaag gegaan zijn de afgelopen tijd. Als de indices besluiten omlaag door te breken dan kan Tesla een interessante short kandidaat zijn. Omdat er zoveel particulieren in beleggen en die zijn het meest emotioneel als belegger waardoor de koers daardoor hard onderuit kan gaan.

Amazon steeg afgelopen vrijdag met een goede gap-up op sterk volume. De koers ondervindt wat weerstand rond de 200MA, zoals eerder in januari. In aanloop naar de cijfers op de 27e.

BABA was de afgelopen weken een goede kandidaat voor een mooie trade met winst. En zoals de huidige markt is zie je dat diezelfde snelle stijging vervolgens weer helemaal verdwenen is. Daarom dat ik in deze tijden blijf zeggen dat je op tijd winst moet veilig stellen en defensief moet zijn in je risico.

Google komt op 25 april met de cijfers naar buiten. Technisch lijkt het een handle te vormen na een diepe base. Als de cijfers goed zijn en een positieve reactie geven, én de koers door de 108 heen breekt dan kan dit een goede trade zijn.

Door naar andere interessante aandelen om te bekijken.

Planet Fitness brak afgelopen vrijdag door de weerstandslijn, en van de belangrijke MA’s. Op 4 mei komt PLNT met cijfers naar buiten.

ASUR was een van de snelle stijgers van de afgelopen weken. Twee weken geleden brak het uit een sterke base die voor ruim 15% winst zorgde in een paar dagen tijd. Een mooie winst met weinig moeite. Ook weer een mooi voorbeeld van het huidige beursklimaat waar we inzitten, want afgelopen vrijdag was je die mooie winst weer kwijtgeraakt. De koers ging bijna 20% omlaag en vond uiteindelijk steun op de 50MA. Het sloot de dag af met ruim 12% verlies. Wat een goede kans bood heeft je vervolgens ook weer hard afgestraft als je te veel wilt.

DUOL komt er steeds beter voor te staan. De koers loopt in een hight tight flag en heeft goede steun op de 20MA gevonden. Staat hoog op mijn lijst om te kopen als de koers uitbreekt. Nu we zelf bijna een jaar op reis zijn geweest weet ik ook hoeveel mensen Duolingo gebruiken én hoe simpel en goed de app werkt. Kwartaalcijfers op 9 mei.

FICO brak vrijdag uit een langere base met VCP (volatity contraction pattern), oftewel afnemende volatiliteit. Op donderdag 27 komen de cijfers naar buiten. En afgaande op de afgelopen 2x bestaat de kans op een positieve koersreactie. Voor mij nu te dicht op de 27e om een nieuwe positie te kopen, ik wacht de bekendmaking en reactie af.

FSLR probeerde uit te breken maar kwam weer terug onder de weerstandslijn. Een volgende poging heeft daarmee mee kans van slagen omdat de verkopen rond die koers nu al kwijt geraakt zijn. Publiceert ook op donderdag 28 april de cijfers.

FSLY maakt een korte consolidatie na wat onrustige stijgingen sinds de vorige bekedmaking van de cijfers in februari. Op 3 mei komen de volgende cijfers naar buiten. Bij een uitbraak door de weerstandslijn mogelijk interessant om een starterpositie te kopen in aanloop naar de cijfers. Het geeft voldoende tijd om een goede winstmarge op te kunnen bouwen.

HUBS brak eind maart sterk uit een consolidatie om die stijging vervolgens weer terug te geven. Nu bijna 2 weken een nieuwe consolidatie boven de 20MA en onder een nieuwe weerstandslijn maken een nieuw uitbraak mogelijk. Gezien de koers in de afgelopen turbulente beurzen blijft dit een kanshebben om een nieuwe leider te worden. Cijfers op 3 mei.

IHS consolideert onder de 9.25 an een snelle uitbraak van +28% in 2 dagen tijd. Surft mee op de 10MA. Bij een uitbraak interessant voor een korte trade.

IOT is een van de nieuwe leiders. Ondanks alle onrust blijft de koers oplopen en behoudt het zijn kracht. Na de uitbraak vorige week nu een aantal dagen consolidatie voordat het verder omhoog kan doorzetten.

LTH heeft een grote correctie doorgemaakt na een enorme stijging. Nu lijkt het weer klaar om opnieuw omhoog te kunnen. Publiceert cijfers op 25 mei, wat een interessante catalyst kan zijn. On watch.

LULU brak afgelopen week uit uit een korte consolidatie na een enorme gap-up op sterke kwartaalcijfers. Loopt richting een volgend weerstandniveau rond de 385 wat een volgende base kan vormen als volgende koopkans.

Ook MBLY brak uit vorige week en dipte vervolgens om de weerstandslijn te testen als support. Dit geeft extra steun voor een verdere stijging. Publiceert cijfers op 27 april.

De laatste van de sterke aandelen in de onrustige markt is ONON. Na een sterke uitbraak blijft de koers doorstijgen zonder correctie te maken. Kanshebber om een van de nieuwe leiders te worden met deze sterke koersactie.