Selecteer een pagina

Beurs Blueprint

27-09-2021

Markt Indicator.

Markt Trend

Opwaartse Trend

De overall markt zit in een opwaartse trend. Sta open voor nieuwe long posities in de sterkste aandelen, zodra een goed koopsignaal getriggerd wordt.

Markt Status

Koopwaardig

De markt is in een opwaartse trend, of aan het herstellen van een korte consolidatie. Op zoek naar nieuwe long posities in de sterkste aandelen, zodra een goed koopsignaal getriggerd wordt.

Markt Pulse.

We zijn weer terug in de Opwaartse Trend! De korte dip van de Nasdaq en de S&P500 onder de 50-SMA zijn beide weer netjes hersteld op voldoende volume. De onzekerheid rondom Evergrande in China is wat afgenomen en de beurzen lijken het voor nu weer goed te vinden.

Wat het nut is van zo’n korte aanpassing in mijn Markt Trend indicator? Voor mij helpt het om me bewust te zijn dat ik voorzichtiger moet zijn met het kopen van nieuwe aandelen.

Want een markt die onder druk staat kan zomaar overgaan in een korte correctie óf langere neerwaartse trend. En in die gevallen is het veel lastiger om winst te maken aangezien het merendeel van de aandelen de indexen volgt.

Hoewel een markt onder druk geen garantie is voor een correctie, is wel elke correctie begonnen met een markt die onder druk komt. 

Deze regel is voor mij vergelijkbaar met het nemen van maximaal 7-8% verlies als een aandeel omlaag gaat na het aankopen. Ook dat is nooit een garantie dat de koers verder naar beneden gaat, óf dat de koers niet alsnog gaat stijgen.

Maar ik weet wel zeker dat elk groot verlies dat je moet nemen ooit begonnen is als een klein verlies dat je voor jezelf goed gepraat hebt.

Zoals ik vaker zeg: ik hoef geen gelijk te krijgen, ik wil winst maken.

De Indexen.

Nasdaq 100

 

S&P500

 

Russell 2000

 

Top 10 Blueprint.

 PLTR koopsignaal als het door $29.29 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 20-EMA lijn. Na een poging uit te breken ging PLTR vorige week weer even terug omlaag en vond daarbij steun op de 20-EMA. Sterk signaal wat bevestiging is dat de koers omhoog kan. [Ik heb hier een positie in.]

TSLA koopsignaal als het door $764.45 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 20-EMA lijn. Afgelopen vrijdag sloot Tesla net boven het koopsignaal wat voor mij het moment was om te kopen. De koers is nog steeds binnen de 5% max koopbuffer (tot net boven de $800) die ik zelf aanhoudt. Als de koersontwikkeling er op maandag dus goed uit ziet is het wat mij betreft nog veilig om te kopen. [Ik heb hier een positie in.]

WLL koopsignaal als het door $57.59 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 10-EMA lijn.

CPE koopsignaal als het door $43.74 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 20-EMA lijn.

 

DLO koopsignaal als het door $66.95 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 20-EMA lijn.

 

DEN koopsignaal als het door $75.20 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 20-EMA lijn.

 

AMEH koopsignaal als het door $98.89 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 10-EMA lijn.

 

RM koopsignaal als het door $63.15 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 20-EMA lijn.

 

ZI koopsignaal als het door $67.63 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 20-EMA lijn.

 

AMAT koopsignaal als het door $146.00 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 5-SMA lijn.