Selecteer een pagina

Beurs Blueprint

04-10-2021

Markt Indicator.

Markt Trend

Markt in correctie

De overall markt en leidende aandelen hebben hun opwaartse trend definitief gestopt en worden flink verkocht. De trend is neerwaarts tot er signalen komen van een bodem.

Markt Status

Verkopen

Dit betekent niet dat je direct alles moet verkopen. Het betekent dat veel meer verkocht wordt door de grote beleggers waardoor de markten en aandelen verder dalen. Dit is het moment om winst te nemen en je risico te verkleinen.

Markt Pulse.

Zagen we bij de Beurs Blueprint van vorige week wat lichte hoop ophet voorkomen van een markt correctie, de afgelopen beursweek bevestigde mijn eerdere analyses van signalen dat de beurs zich aan het opmaken was een een correctie. 

Vanaf deze week staan mijn beide indicatoren in het rood. 

Ook al noem ik de Markt Status Verkopen, dit betekent niet dat je ineens alles moet gaan verkopen. Het betekent wel dat er veel verkocht wordt door institutionele beleggers die grotendeels de markt bepalen. Dit zorgt ook voor de neerwaartse druk die we nu zien.

Wél betekent deze markt status dat je terughoudend moet zijn met aankopen. Persoonlijk verkoop ik aandelen waar ik nog weinig winst of verlies op heb gemaakt. Om te voorkomen dat dit ineens gaat gebeuren. Voor de aandelen met goede winst (bijvoorbeeld TASK) hou ik een strakkere stoploss aan om me te beschermen tegen het verliezen van die winst.

Afgelopen vrijdag was er voor zowel de S&P500 als de Nasdaq een positieve dag met goed volume. Dit kan een voorzichtig signaal zijn dat dit de korte correctie was die we nodig hadden. Ook kan het een loos signaal zijn en gaan we de komende tijd verder omlaag.

Als beide indexen de komende dagen niet onder de laagste koers van afgelopen vrijdag komen dan is dat een eerste signaal dat er een Follow-Through dag kan komen.

Net zoals ik Distributie dagen bijhoudt als signaal voor een aankomende correctie begint elk herstel met een Follow-Through dag.

Deze dag is geen garantie dat de trend weer omhoog gaat, maar er is nooit een opwaartse trend gestart na een correctie zonder Follow-Through dag.

Na een correctie komt er en dag dat de index weer positief sluit. Dat is dag 1. Dag 2 en dag 3 zijn niet zo belangrijk, zo lang de laagste koers van dag 1 maar niet gebroken wordt. Dag 4, de follow-through dag, moet de index weer sterk positief sluiten mét veel volume. 

Als dat gebeurt dan staan de lichten op groen om weer in een opwaartse trend te kunnen komen.

Afgelopen vrijdag sloot zowel de S&P500 als de Nasdaq positief na een correctie, dat is dus dag 1. Ik ben dus scherp op de koersen de komende dagen. Blijven die boven de laagste koers van vrijdag, én is woensdag een sterke positieve dag dan kunnen we weer in een opwaartse trend komen.

Als actieve belegger wil je in deze dagen geen niewe aandelen kopen, want je weet niet zeker wat er gaat gebeuren. Wél kun je zorgen dat je een goede lijst hebt met sterke aandelen die bij de volgende rally hard omhoog kunnen. 

Een van die signalen is de relative strength ten opzichte van de S&P500. Dus welke aandelen presteren het beste als de index opmlaag gaat. De RS-lijn op een nieuwe hoogte is daarvoor een goede indicatie. 

De aandelen in onderstaande Blueprint voldoen daar dan ook aan. 

De Indexen.

Nasdaq 100

 

S&P500

 

Russell 2000

 

Top 10 Blueprint.

TSLA koopsignaal als het door $799.00 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 20-EMA lijn. Afgelopen vrijdag sloot Tesla net boven het koopsignaal wat voor mij het moment was om te kopen. De koers is nog steeds binnen de 5% max koopbuffer (tot net boven de $800) die ik zelf aanhoudt.

Tesla heeft dit weekend bekend gemaakt in totaal 241,300 auto’s geproduceerd te hebben in Q3, een groei van de 201,250 in Q2 en 184,800 in Q1.

[Ik heb hier een positie in.]

PWR koopsignaal als het door $119.70 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 50-SMA lijn.

 

PAYX koopsignaal als het door $118.22 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 50-SMA lijn.

 

NFLX koopsignaal als het door $615.60 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 20-EMA lijn.

 

MOS koopsignaal als het door $38.23 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 20-EMA lijn.

 

DDOG koopsignaal als het door $150.67 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 20-EMA lijn.

 

BILL koopsignaal als het door $279.50 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 50-SMA lijn.

 

AXP koopsignaal als het door $178.80 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 50-SMA lijn.

 

HUT koopsignaal als het door $11.30 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 10-EMA lijn.

 

WEBR koopsignaal als het door $17.50 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 10-EMA lijn.