Selecteer een pagina

Beurs Blueprint

11-10-2021

Markt Indicator.

Markt Trend

Markt in correctie

De overall markt en leidende aandelen hebben hun opwaartse trend definitief gestopt en worden flink verkocht. De trend is neerwaarts tot er signalen komen van een bodem.

Markt Status

Verkopen

Dit betekent niet dat je direct alles moet verkopen. Het betekent dat veel meer verkocht wordt door de grote beleggers waardoor de markten en aandelen verder dalen. Dit is het moment om winst te nemen en je risico te verkleinen.

Markt Pulse.

De beurzen zitten nog steeds in een correctie. Al was afgelopen vrijdag dag 4 van een mogelijke poging tot herstel op zowel de Nasdaq als de S&P500. Dat kan een voorteken zijn voor een follow-through dag in de komende week. 

In de Beurs Blueprint van afgelopen week heb ik meer uitleg gegeven over het principe van Follow-through dagen als indicatie van herstel na een correctie. Lees dat nog even terug zodat je weet waar ik naar kijk. Mocht het nog onduidelijk zijn laat het me dan even weten zodat ik wat meer uitleg kan geven.

Het beste signaal is als we komende week een follow-through dag zien, dat zou een teken zijn dat we slechts een korte correctie hebben gehad. 

In het slechtste geval zat de nieuwe rally nog niet door en gaan we een paar weken zijwaarts. Dan verkies ik liever een duidelijke neerwaartse trend. 

Zoals vorige week gezegd is elke nieuwe opwaartse trend in de geschiedenis begonnen met een follow-through dag. Maar een follow-through dag is niet per definitie een garantie op een nieuwe bull markt.

Veel sterke aandelen tonen wat herstel en lijken zich weer op te maken voor een mogelijke nieuwe rally. Het ideale moment dus om een goede watchlist te maken voor jezelf en in de gaten te houden wat de individuele sterke aandelen doen.

De beste aandelen, oftewel de leiders, die zullen als eerste beginnen aan een nieuwe opwaartse trend. Daarmee leiden ze de markt weer omhoog.

De kunst is om het juiste moment te vinden om die aandelen te kopen. 

Tot het moment dat ik die follow-through dag zie is het voor mij vooral volgen wat er gebeurd. Geen overhaaste beslissingen om te kopen en te hopen op winst.

De Indexen.

Nasdaq 100

 

S&P500

 

Russell 2000

 

Top 10 Blueprint.

.TSLA koopsignaal als het door $799.00 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 20-EMA lijn. Afgelopen vrijdag sloot Tesla net boven het koopsignaal wat voor mij het moment was om te kopen. De koers is nog steeds binnen de 5% max koopbuffer (tot net boven de $800) die ik zelf aanhoudt.

[Ik heb hier een positie in.]

UPWK koopsignaal als het door $52.30 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 20-EMA lijn.

 

UPST koopsignaal als het door $346.54 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 10-EMA lijn.

 

RYAN koopsignaal als het door $35.42 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 20-EMA lijn.

 

NET koopsignaal als het door $137.07 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 20-EMA lijn.

 

LOVE koopsignaal als het door $74.30 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 50-SMA lijn.

 

LC koopsignaal als het door $33.30breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 20-EMA lijn.

 

HUT koopsignaal als het door $11.30 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 10-EMA lijn.

 

BILL koopsignaal als het door $279.50 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 50-SMA lijn.

 

APPS koopsignaal als het door $80.88 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 20-EMA lijn.