Selecteer een pagina

Beurs Blueprint

13-09-2021

Markt Indicator.

Markt Trend

Opwaartse Trend

De overall markt zit in een opwaartse trend. Sta open voor nieuwe long posities in de sterkste aandelen, zodra een goed koopsignaal getriggerd wordt.

Markt Status

Koopwaardig

De markt is in een opwaartse trend, of aan het herstellen van een korte consolidatie. Op zoek naar nieuwe long posities in de sterkste aandelen, zodra een goed koopsignaal getriggerd wordt.

Markt Pulse.

De grote indexes sloten de week niet heel sterk af. De Nasdaq zag er het minst slecht uit en daarna de S&P500 en de Russell 2000.

Langzaam vormen zich wat meer distributie dagen op de de Nasdaq en S&P500 wat een teken kan zijn dat we een mindere periode in gaan. Maar tot nu toe nog geen reden op extra voorzichtig te zijn. Het zijn wat eerste tekenen die ook loos alarm kunnen zijn.

Komende week is bepalend of we meer distributie dagen gaan zien wat een negatief signaal zal zijn, of dat we de opwaartse trend weer verder gaan volgen.

Voorlopig is het afwachten tot er een duidelijke richting is gevormd.

Als je mij langer volgt dan weet je dat ik nooit probeer te voorspellen wat er gaat gebeuren, maar kijk naar wat er werkelijk gebeurd en daar mijn acties op afstem.

Een waarschuwingssignaal blijft voor mij het percentage aandelen dat onder de 50-MA en de 200-MA staat. Dit percentage blijft laag en is afgelopen week weer gedaald.

Dat blijft een teken dat de markt vooral gedragen wordt door een kleine groep aandelen.

Dit zijn niet continue dezelfde aandelen waardoor er voldoende kansen blijven om actief te beleggen.

Voorzichtigheid is wel geboden bij het lang vasthouden van een aandeel, veel breakouts zetten niet goed door en draaien snel weer om tot verlies.

Zelf bescherm ik me hier tegen door sneller wat kleinere winsten te nemen en niet te lang te wachten.

Mijn aanpak blijft hetzelfde; focus op de beste aandelen die uit een sterk technisch patroon breken op hoog volume.

Bescherm je zelf door stop loss orders te gebruiken mocht het aandelen de tegengestelde richting in gaan, bescherm je winst snel genoeg door de stop order op je aankoopkoers te zetten zodra je goede winst hebt. Én vergeet niet om winst te nemen zodra je wat signalen van zwakte ziet.

De Indexen.

Nasdaq 100

 

S&P500

 

Russell 2000

 

Top 10 Blueprint.

 ​DBX koopsignaal als het door $32.59 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 50-SMA lijn.

 

RM koopsignaal als het door $60.45 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 20-EMA lijn.

 

​PSTG koopsignaal als het door $26.61 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 10-EMA lijn.

 

​FND koopsignaal als het door $128.50 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 20-EMA lijn.

 

​SANA koopsignaal als het door $25.73 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 20-EMA lijn.

 

​RBLX koopsignaal als het door $83.41 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 10-EMA lijn.

 

​KLAC koopsignaal als het door $359.69 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 20-EMA lijn.

 

​PLTR koopsignaal als het door $25.76 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 50-SMA lijn.

 

​FA koopsignaal als het door $24.66 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 10-EMA  lijn.

 

​ASO koopsignaal als het door $45.92 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 20-EMA lijn.