Selecteer een pagina

Beurs Blueprint

20-09-2021

Markt Indicator.

Markt Trend

Markt onder druk

Er vormen zich meer distributie dagen, en de sterke leidende aandelen beginnen af te zwakken of te dalen. Er zijn weinig goede nieuwe setups te vinden.

Markt Status

Koopwaardig

De markt is in een opwaartse trend, of aan het herstellen van een korte consolidatie. Op zoek naar nieuwe long posities in de sterkste aandelen, zodra een goed koopsignaal getriggerd wordt.

Markt Pulse.

Het eerste wat je opvalt, of op zou moeten vallen, is dat de Mark Trend Indicator naar Opwaartse Trend onder druk is gegaan.

 Dit komt omdat de S&P500 sinds het begin van vorige week onder de 20-SMA is gegaan en daar ook de hele tijd onder gebleven is. Gelukkig heeft de S&P500 wel steun gevonden op de 50-SMA. Een risico signaal is het grote volume waarmee de week afgesloten is, én tevens een verlies van 0,91% noteerde.

Dat is weer een nieuwe distributiedag waarvan we er vorige week al 3 zagen. Doordat deze laatste vier disitributiedagen zo dicht op elkaar liggen is het goed wat voorzichtigheid te nemen met nieuwe aankopen.

Zoals vaker gezegd distributiedagen en een opwaartse trend die onder druk staat zijn geen garantie voor een markt correctie, maar er is nooit een markt correctie geweest die niet op die manier begonnen is.

Als je die regel niet goed begrijpt, lees ‘m dan nog maar een keer. Dan weet je ook waarom ik juist op deze signalen let.

Voor de Nasdaq zie ik een soortgelijke situatie zich vormen. De Russell 2000 daarentegen lijkt wat steun gevonden te hebben op de 50-SMA, maar blijft nog steeds in een lange zijwaartse periode zitten zonder duidelijke richting. Mocht er een correctie komen van de S&P500 en/of de Nasdaq dan is er de kans dat de Russell 2000 aan de onderkant uit zijn trend breekt.

Maar, ook ik ben geen Nostradamus. Ik interpreteer wat ik zie en zorg dat ik klaar ben om actie te nemen zodra iets gebeurd.

De Indexen.

Nasdaq 100

 

S&P500

 

Russell 2000

 

Top 10 Blueprint.

​PLTR zit nog in een koop-zone van maximaal 5% boven het koopsignaal, tot $28.85. De initiële trigger was het uitbreken door $27.50 op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 50-SMA lijn. [ik heb hier een positie in.]

 

ZI koopsignaal als het door $67.63 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 20-SMA lijn.

 

AMAT koopsignaal als het door $146 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 50-SMA lijn.

 

SNAP koopsignaal als het door $77.88 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 50-SMA lijn.

 

TSLA koopsignaal als het door $764.45 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 20-SMA lijn.

 

YETI koopsignaal als het door $105.62 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 50-SMA lijn.

 

AMEH koopsignaal als het door $98.89 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 10-SMA lijn.

 

REGN koopsignaal als het door $664.99 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 20-SMA lijn.

 

STVN koopsignaal als het door $27.51 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 20-SMA lijn.

 

MRNA koopsignaal als het door $464.85 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 20-SMA lijn.