Selecteer een pagina

Beurs Blueprint

25-10-2021

Markt Indicator.

Markt Trend

Opwaartse Trend

De overall markt zit in een opwaartse trend. Sta open voor nieuwe long posities in de sterkste aandelen, zodra een goed koopsignaal getriggerd wordt.

Markt Status

Koopwaardig

De markt is in een opwaartse trend, of aan het herstellen van een korte consolidatie. Op zoek naar nieuwe long posities in de sterkste aandelen, zodra een goed koopsignaal getriggerd wordt.

Markt Pulse.

Afgelopen week was een goede bevestiging van het einde van de kleine correctie. De indexen sloten weer vlak tegen, of op een nieuwe all-time high koers. Hoewel de Nasdaq afgelopen vrijdag een eerste distributiedag liet ziet na de follow-through dag van vorige week. Die distributiedag is geen reden tot zorg, voor mij gewoon een constatering van iets dat ik monitor.

Naar de indexen blijven voor mij de individuele aandelen altijd leidend, en ook die laten een positief beeld over de breedte zien. Verschillende sectoren staan er goed voor, zoals de recente IPO’s, grote software bedrijven en staal-gerelateerde aandelen. Veel van de sterke aandelen zijn afgelopen week uitgebroken of zitten rond een koopsignaal. 

Als dit door blijft zetten zul je zien dat de komende dagen, weken en mogelijk maanden er verschillende sectoren de leiding zullen nemen waarbij het grote geld op dat moment die sector invloeit en de koersen opdrijft.

Blijf dus alert op je eigen watchlist met aandelen die binnen jouw circle-of-competence vallen. Zet alerts voor de koersen die een koopsignaal triggeren en zorg dat je vooraf een plan hebt gemaakt dat je alleen maar hoeft uit te voeren als de trigger geraakt wordt.

De beste verdediging om je risico te beperken als actieve belegger is het kopen op een moment met zo min mogelijk neerwaarts risico. Koop geen aandelen in de hoop dat het wel zal gaan stijgen, maar vind de discipline om te wachten tot je koopsignaal geraakt is, én er dus bevestiging is dat de uitbraak succesvol is.

Hoe ga je om met bekendmakingen van kwartaalcijfers?

Hou de komende tijd ook in de gaten wanneer bedrijven hun kwartaalcijfers publiceren. Dit kan een mooie trigger zijn voor flinke koersstijgingen.

Maar ook voor een flinke daling; bijvoorbeeld Snap Inc ging afgelopen vrijdag ruim 26% omlaag na het publiceren van hun cijfers.

Ook hier geldt weer; probeer niet slimmer te zijn dan de markt en te anticiperen op een goede reactie. Wacht de publicatie af en bekijk hoe de koers reageert. Ja, dat kan betekenen dat je een koerssprong omhoog mist, maar het zorgt er wel voor dat je veel minder risico neemt.

Als ik zelf al een positie heb in een aandeel dan hou ik die alleen aan als ik voldoende winst heb om een negatieve reactie op te vangen, zonder dat ik verlies hoef te nemen.

Als ik nog geen positie heb dan wacht ik tot de publicatie Óf soms zie je in de aanloop daar naartoe dat de koers al flink oploopt en kun je relatief snel een goede winst opbouwen die als beveiliging tegen een mogelijke negatieve reactie dient.

Zoals je ziet, zijn er veel mogelijkheden om het aan te pakken. Als je maar een duidelijke strategie hebt én je daar aan houdt. Het belangrijkste is, en blijft, je risico managen.

De Indexen.

Nasdaq 100

 

S&P500

 

Russell 2000

 

Top 10 Blueprint.

 AFRM koopsignaal als het door $160.69 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 10-EMA lijn.

[Ik heb hier een positie in; gekocht op 10 september in de gap-up. +40% winst open.]

COIN koopsignaal als het steun vindt op $294.00 en weer omhoog uitbreekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 10-EMA lijn.

[Ik heb hier een positie in; gekocht op 15 oktober in de gap-up op toenemend volume. +12% winst open.][Ik hier

UPWK koopsignaal als het door $60.58 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 20-EMA lijn.

 

F koopsignaal als het door $16.45 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 10-EMA lijn.

 

DEN koopsignaal als het door $81.73 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 20-EMA lijn

 

DASH koopsignaal als het door $220.27 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 20-EMA lijn

 

CRWD koopsignaal als het door $289.24 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 20-EMA lijn

 

CPRT koopsignaal als het door $152.75 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 20-EMA lijn

 

CERT koopsignaal als het door $60.58 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 20-EMA lijn.

 

BILL koopsignaal als het door $301.99 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-verkooporder rond de koers van de 20-EMA lijn.