Selecteer een pagina

Top 10 Blueprint

19-07-2021

Markt Indicator.

Markt Trend

Markt onder druk

Er vormen zich meer distributie dagen, en de sterke leidende aandelen beginnen af te zwakken of te dalen. Er zijn weinig goede nieuwe setups te vinden.

Markt Status

Koopwaardig

De markt is in een opwaartse trend, of aan het herstellen van een korte consolidatie. Op zoek naar nieuwe long posities in de sterkste aandelen, zodra een goed koopsignaal getriggerd wordt.

Markt Pulse.

De S&P500 sloot afgelopen week af met een kleine correctie van de nieuwe all-time high van vorige week. De laatste 3 dagen sloot de S&P500 lager. Geen directe zorg omdat 2 van die dagen op een lager volume gebeurde. Maar in totaal zie ik al 3 disitritbie dagen in de afgelopen twee weken. Wat een teken kan zijn dat er een grotere correctie aan zit te komen.

De Nasdaq liet een vergelijkbaar beeld zien en heeft de afgelopen weken ook 3 distributie dagen gevormd. Als ik kijk naar de Russell2000, wat een veel bredere index is toont deze een minder positief beeld. Na een totaal van 6 distributie dagen is de trend nu neerwaarts en heeft het de 2200 als weerstand gebroken naar beneden toe.

Dit gemixte beeld van wat sterkere S&P500 en Nasdaq tegenover een zwakkere Russell2000 wordt bevestigd door te kijken naar het percentage aandelen boven de 50-MA en de 200-MA.

Het percentage onder de 50-MA is gedaal tot onder de 30%. En voor de 200-MA zit het net boven de 60%. Beide een signaal dat de indexen gedragen worden door een kleine selectie van aandelen.

Natuurlijk biedt dat kansen om in die sterkste aandelen te zitten. Maar het is wel een zwak signaal dat er steeds minder aandelen genoeg sterkte tonen.

Voor nu een reden voor mij om minder agressief te zijn met kopen. En mijn focus blijft nog steeds om op tijd winst te nemen of veilig te stellen met stop-orders om te voorkomen dat een korte winst direct verdwijnt.

 

De Indices.

Nasdaq 100

 

S&P500

 

Russell 2000

Top 10 Blueprint.

LECO koopsignaal als het door $136.04 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-order op de 50-SMA lijn.

TMO koopsignaal als het door $524.26 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-order op de 20-EMA lijn.

 

BIO koopsignaal als het door $680.77 breekt op sterk handelsvolume. Of wacht op een bevestiging van de uitbraak met een koopsignaal op 689.00. Plaats na een koop order een stop-order op de 20-EMA lijn.

 

PFHD koopsignaal als het door $19.25 breekt op sterk handelsvolume.  Plaats na een koop order een stop-order op de 50-SMA lijn.

SSTK koopsignaal als het door $104.32 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-order op de 50-SMA lijn.

 

LULU koopsignaal als het door $371.00 breekt op sterk handelsvolume. Of wacht op een bevestiging van de uitbraak met een koopsignaal op 387.37. Plaats na een koop order een stop-order op de 20-EMA lijn.

UPS koopsignaal als het door $214.93 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-order op de 50-SMA lijn.

 

PYPL koopsignaal als het door $296.01 breekt op sterk handelsvolume.  Plaats na een koop order een stop-order op de 20-EMA lijn.