Selecteer een pagina

Top 10 Blueprint

26-07-2021

Markt Indicator.

Markt Trend

Opwaartse Trend

De overall markt zit in een opwaartse trend. Sta open voor nieuwe long posities in de sterkste aandelen, zodra een goed koopsignaal getriggerd wordt.

Markt Status

Koopwaardig

De markt is in een opwaartse trend, of aan het herstellen van een korte consolidatie. Op zoek naar nieuwe long posities in de sterkste aandelen, zodra een goed koopsignaal getriggerd wordt.

Markt Pulse.

Afgelopen maandag begonnen de indexen met een slechte dag. Zowel de S&P500 als de Nasdaq vormden weer een distributie dag op erg sterk volume deze keer. Vaak is zo’n slecht begin van de week een signaal dat je niet te veel hoeft te verwachten van de rest van de week. Maar afgelopen week was het anders. 

De Nasdaq vond support rond de 20-EMA en na de slechte maandag kwam er een sterke dinsdag achteraan op veel volume dat de rest van de week in de positieve richting duwde. Ook bij de S&P500 zag je hetzelfde gebeuren, alleen dan rond de 50-SMA.

Eind van de week sloten de Nasdaq en de S&P500 weer op een nieuw all-time high. De goede dagen werden gesteund door sterke bedrijfscijfers van o.a. ROKU en SNAP. De komende weken komen er weer veel resultaten naar buiten van bedrijven. En als dit een klein voorproefje is dan lijkt het een kansrijke periode te worden.

Ondanks deze paar goede dagen blijf ik alsnog alert door het aantal distributie dagen van de afgelopen weken. Deze blijven een signaal dat er ook veel verkocht wordt door institutionele beleggers. Dat gecombineerd met de lage percentage van aandelen boven de 50MA en 200MA blijft reden om niet al te hoopvol te worden.

Maar blijf zeker alert op de sterke cijfers die deze week uit komen van verschillende bedrijven. Als een aandeel vlakbij een pivot point zit én goede kwartaalcijfers publiceert kan dat een trigger zijn voor een flinke stijging.

Verder blijft mijn strategie om niet vlak voordat een bedrijf cijfers naar buiten brengt een nieuw aandeel te kopen. Hoe goed de verwachting ook is voor de resultaten de markt kan altijd anders reageren.

In de Top-10 van deze week heb ik extra focus gelegd op de sterkste fundamentele bedrijven. Elk van de genoemde bedrijven heeft het laatste kwartaal minimaal een groei van winst per aandeel (EPS) van meer dan 100%. 

 

De Indices.

Nasdaq 100

 

S&P500

 

Russell 2000

 

Top 10 Blueprint.

PFHD koopsignaal als het door $19.25 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-order op de 50-SMA lijn.

Publicatie kwartaalcijfers op 3 augustus.

 

ADTN koopsignaal als het door $22.31 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-order op de 50-SMA lijn.

Publicatie kwartaalcijfers op 4 augustus.

 

BIO koopsignaal als het door $680.77 breekt op sterk handelsvolume. Of wacht op een bevestiging van uitbraak door 689.00. Plaats na een koop order een stop-order op de 20-EMA lijn.

Publicatie kwartaalcijfers op 29 juli.

 

CLFD koopsignaal als het door $43.64 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-order op de 50-SMA lijn.

Publicatie kwartaalcijfers afgelopen 22 juli geweest.

Het winst per aandeel van CLFD was over Q2 2021 $0.44. Dat is 100% meer dan Q2 van 2020, destijds was het winst per aandeel $0.22.

Naast de sterke groei van 100% was de verwachting ‘slechts’ $0.31 wat betekent dat de werkelijke cijfers nog 42% beter dan verwacht waren.

De reactie van de markt zie je dan ook mooi terug in de grafiek. Een koersstijging van 19% én enorm sterk volume wat een grote interesse van institutionele beleggers weergeeft. Als zij hun posities nog moeten blijven vergroten om aan het gewenste %-allocatie te komen dan kan de koers nog weken of maanden blijven profiteren van deze sterke cijfers.

FOXF koopsignaal als het door $19.25 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-order op de 20-EMA lijn.

Publicatie kwartaalcijfers op 5 augustus.

 

UPS koopsignaal als het door $214.93 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-order op de 50-SMA lijn.

Publicatie kwartaalcijfers op 27 juli.

 

MXL koopsignaal als het door $44.05 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-order op de 50-SMA lijn.

Publicatie kwartaalcijfers op 28 juli.

 

TRMR koopsignaal als het door $22.71 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-order op de 10-EMA lijn.

COF koopsignaal als het door $163.59 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-order op de 50-SMA lijn.

Publicatie kwartaalcijfers afgelopen 22 juli geweest.

Het winst per aandeel van COF was over Q2 2021 $7.71. Dat is 579% meer dan Q2 van 2020, destijds was het nog een verlies per aandeel van -$1.61.

Naast de enorme groei van 579% was de verwachting ‘slechts’ $4.60 wat betekent dat de werkelijke cijfers nog 67% beter dan verwacht waren.

Vaak is een switch van verlies maken naar sterke winst een positief signaal voor een aandeel. Op dit moment zie je dat nog niet direct terug in de grafiek. De koers is nog niet hard opgelopen en ook het volume geeft geen signalen. Persoonlijk wacht ik dan ook tot ik bevestiging van de koers zie dat de weg omhoog gestart is.

Voo

 

OMI koopsignaal als het door $49.16 breekt op sterk handelsvolume. Plaats na een koop order een stop-order op de 50-SMA lijn.

Publicatie kwartaalcijfers op 3 augustus.