Selecteer een pagina

Meer dan 130 jaar beursgeschiedenis

Het CAN SLIM-beleggingssysteem vindt zijn oorsprong in een baanbrekend onderzoek dat William J. O’Neil eind jaren vijftig als jonge effectenmakelaar lanceerde. Hij wilde weten welke kenmerken de best presterende aandelen onderscheiden van de gemiddelde aandelen. Welke tekenen flitsen ze in de vroege stadia van hun enorme prijsbewegingen? En net zo belangrijk, als ze uiteindelijk geen stoom meer hebben, welke verkoopsignalen geven ze weer die laten zien dat het tijd is om uw winst vast te leggen?

Om de antwoorden te vinden, begon hij de beste aandelen aller tijden te bestuderen en analyseerde hij alle beschikbare prestatiestatistieken. Dat onderzoek gaat tot op de dag van vandaag door en bestrijkt nu elke marktcyclus en best presterende aandelen sinds 1880.

O’Neil ontdekte dat jaar na jaar, decennium na decennium, de beste aandelen zeven gemeenschappelijke kenmerken vertonen net voordat ze hun grootste winst boeken. Elke letter in het CAN SLIM-beleggingssysteem staat voor een van die zeven eigenschappen en ze vormen de basis van de koopregels die u vindt in Aandelen kopen.

Of het nu Texas Instruments in de jaren vijftig, Microsoft in de jaren tachtig of, meer recentelijk, Apple, Google en Tesla is, de beste aandelen hebben de neiging om dezelfde zeven kenmerken te delen aan het begin van hun enorme prijsbewegingen.

O’Neil bestudeerde ook wat er gebeurt met toonaangevende aandelen nadat ze een grote run hebben gehad. Net zoals ze bepaalde eigenschappen delen voordat ze hoger springen, vertonen ze ook soortgelijke waarschuwingssignalen als ze pieken en beginnen af ​​te nemen. Die signalen vormen de basis van de verkoopregels die u vindt in Aandelen verkopen.

Met de beursgeschiedenis aan zijn zijde, gebruikte O’Neil het CAN SLIM Investing System om opmerkelijk investeringssucces te behalen en op dat moment de jongste persoon te worden die een plaats op de New York Stock Exchange kocht. En in de decennia daarna hebben talloze andere investeerders – uit alle lagen van de bevolking – ook de CAN SLIM-aanpak gebruikt om levenslange vaardigheden om geld te verdienen en financiële zekerheid te bereiken.

Het begint allemaal met het leren kennen van de zeven eigenschappen van winnende aandelen.